Malzemeler;
200 gr margarin
2 yemek kasigi siviyag
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardagi un(kivam elde edilmezse ilave edilebilir)
Yarim bardak cekilmis ceviz ici
Serbeti icin;
3 bardak seker
3,5 bardak su
Birkac damla limon suyu
Once serbetimizi ocaga koyalim ve 15 dk.kaynattiktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dk.daha kaynatarak sogumaya alalim.Hamurumuzu hazirlamaya baslayalim.Oda sicakligindaki yagimizi legenimize alarak uzerine yumurtamizi kiralim ve soyle bir karistirarak siviyagi ekleyelim.Daha sonra unu,kabartma tozu ve vanilyayi da ekleyerek iyice yoguralim ve ceviz icini de ekleyelim.Tezgahin uzerinde,hamurumuzdan aldigimiz parcalari yuvarlayarak iki parmaktan biraz ince rulo yapalim ve bir bicak ile verev bir sekilde keselim.Kestigimiz parcalari tepsiye dizerek 170 derecelik isitilmis firinda hafif pembelesene kadar pisirelim.Tatlimizi firindan cikardiktan 2 dk.sonra serbeti dokerek uzerini baska bir tepsi ile kapatalim arada bir havalandiralim ve soguduktan sonra servis yapalim.
abloşum valla ellerine sağlık iyiki sen varsın ve iyiki bizim ablamızsın ... ellerine sağlık canım
YanıtlaSilOznurcum siten hayirli olsun tatlin enfes gorunuyor ellerine saglik, hadi bakalim guzel tariflerini bekliyoruz,sevgiyle..
YanıtlaSil