Malzemeler;
1 kase yogurt
1 yumurta
1 cay bardagi sut
1 cay kasigi kabartma tozu veya karbonat
3 su bardagi un(yetmezse ilave edilebilir)
Biraz tuz
Kizartmak icin siviyag
Oncelikle kabimiza yogurt ve sutumuzu aliyoruz ve karistiriyoruz.Daha sonra yumurtayi kiriyor,tuzu atiyoruz ve unumuzla birlikte kabartma tozunu ilave edip iyice yoguruyoruz.Daha sonra hamurumuzdan yumruk buyuklugunde bezeler alip merdane yardimiyla aciyoruz ve 3 mm inceliginde actigimiz hamuru 8 parcaya ayiriyoruz.Diger tarafta tavamiza yagimizi alarak kizdiriyoruz ve kestigimiz parcalari kizartiyoruz.Cok cabuk kizariyorlar ve kabariyorlar.Cayimizin yaninda afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder