Malzemeler;
1 su bardagi mercimek
2 su bardagi ince bulgur
1 lt su
1 kuru sogan
1 tutam yesil sogan
1 tutam maydonoz
1 demet marul
1 cay bardagi siviyag
2 kasik biber salcasi
1 kasik domates salcasi
2 tatli kasigi tuz
1 limon suyu
Arzuya gore karabiber,kimyon ve pul biber
Oncelikle tenceremize suyumuzu alalim ve yikanmis mercimegimizi ilave ederek haslayalim.Kapak kapatmamanizi tavsiye ediyorum cunku tasabiliyor.Mercimek iyice haslandiktan sonra uzerine ince bulgurumuzu ilave ediyoruz ve soyle bir karistirip ocaktan indiriyoruz. Bulgurlar sisene kadar uzerini kapatarak bekletiyoruz.Daha sonra baska bir tava da ince kiyilmis kuru soganimizi yagla kavuruyor ve salcalarimizi ilave ediyoruz.Bahatalarimizi ve tuzumuzuda ekleyip ocagimizi kapatiyoruz.Bu karisimimizi iyice sismis olan bulgurlarimizin uzerine ekleyip karistiriyoruz.BIraz yogurduktan sonra yikayip ince kiydigimiz taze sogan,maydonoz ve limon suyunu ekleyerek istenildigi gibi sekil veriyoruz.Bu olculere tam uyuldugunda sorunsuz bir lezzet sizi bekliyor.Sekil verdigimiz koftelerimizi marul ile servis yapiyoruz.afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder