Malzemeler;
250 gr biber salcasi
2 yemek kasigi domates salcasi
3 dis sarimsak
1 bardak iri cekilmis ceviz
2 dilim ekmek ici(kivam veriyor)
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi pulbiber
3 yemek kasigi zeytinyagi
4 yemek kasigi cemen tozu
Tuzu salcaya gore ayarlayalim
Oncelikle cemen tozunu bir miktar su ile islatiyoruz ve krem kivamina getiriyoruz.Daha sonra ekmekleri ve sarimsaklari rondodan geciriyoruz.Derin bir kabin icine butun malzemelerimizi alarak iyice karistiriyoruz.Cevizler biraz iri olunca bence acikanin rengi daha guzel oluyor.Acikamizi bir kavanoza alarak buzdolabinda muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun...
Yemeklerde de çok güzel olur bence. Makarnalarda özellikle.
YanıtlaSilEline sağlık. Yaparım bunu.