Çarşamba, Temmuz 1

Kekikli Kavurma


Eti genellikle hepimiz severiz.Esim sote sever ben ise kavurma. Hep kendimden fedakarlik yaparim ve onun sevdigini pisiririm.Ama bu sefer aklima bayramlarda yedigimiz kavurmalar geldi. Kurban bayramlarinda et kesilip gelir ve annem bir yandan kavurmayi ocaga koyardi.Bizler de sofrayi hazirlar ailecek sofraya oturur mis gibi ayran esliginde etimizi yerdik.Bugunde benim evimde bayram havasi esecek ve menumuzu olusturan kavurma soframizi susleyecek.Gayet kolay olan ve piserken sizi basinda bekletmeyecek bir kavurma tarifi...

Malzemeler;

Yarim kilo kusbasi dogranmis et
Bir tatli kasigi kekik
Biraz kirmizi toz biber
Karabiber
3 kasik siviyag
Tuz

Etimizi bir tencereye aliyoruz ve uzerine yarim bardak su ilave edip altini kisarak pismeye birakiyoruz.Yaklasik yarim saat kendi suyunda ve kisik ateste pismesini bekliyoruz.Suyunu cekmis ve pismis etimize oncelikle tuzumuzu,uc kasik siviyagimizi ve baharatlarimizi ilave ediyoruz.Iyice kisik ateste karistiriyoruz ve kekigimizi ekleyerek hafif soguduktan sonra servis yapiyoruz.Afiyetle nice bayramlara efendim...

1 yorum:

  1. öznur hanım enfes görüntüsüyle kekikli kavurmanıza bayıldım bu akşam menüm belli :) teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil