Salı, Haziran 30

Pazili Yayla corbasi

Gecenlerde yaptigim pazi sarmasindan kalan kucuk yapraklari ve dallarinin da bir kismini degerlendirmek istedim.Annemin yaptigi bir corbadir bu.Cok enfes oldu.Agzinin tadini bilenlere tavsiye ediyorum efendim.




MALZEMELER;
Bir kase kadar pazinin yaprak ve dallari(ince ince dogranmis olacak)
1 yumurta
1 buyuk kase yogurt
2 yk.un
3 yk.bulgur
tuz
biraz siviyag



Tenceremize yaklasik 3 su bardagi suyumuzu aliyoruz ve kaynatiyoruz.Su kaynayinca icine pazilari, bulguru ve tuzu atiyoruz 10 dk. daha kaynatiyoruz.Diger yandan baska bir kabimizda yumurta,yogurt,un ve 2 su bardagi ilik suyu cirpma teli ile cirpiyoruz.Bu karisimi ocakta kaynamakta olan pazi ve bulgurumuzun uzerine yavasca ve tel suzgec yardimiyla ekliyoruz ve bir yandan karistiriyoruz.Kaynayincaya kadar karistirmaya devam ediyoruz.Kaynadiktan sonra 5 dk kadar da kisik ateste bekletiyoruz.Corbamiz servise hazirdir,afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder