Pazar, Haziran 28

Urfa kebap

Yaz aylarinin vazgecilmezi haline gelen mangal keyifleri...Cok sevdigim arkadasim olan Elmas Hanimin Turkiyeden gelen misafirleriyle beraber,bizim evin arka bahcesinde gunesli bir New Jersey gununu degerlendirelim ve mangal yapalim dedik.Misafirlerim icin son gunlerde favorimiz olan Urfa kebap hazirladim.Bunu da sizlerle paylasmak istedim.Son derece kolay,zaman almayan,doyurucu ve lezzetli kebabimin tarifi soyle;






Malzemeler;
Ince Pide veya lavas ekmek
1 kg.kiyma (iki kere cekilmis olacak)
1 ad.buyuk kuru sogan
3 yk. domates puresi
Biraz ince kiyilmis maydonoz
2 dis sarimsak
2 yk.siviyag
pul biber
tuz
karabiber
Cop sis

Kiymamizi kabimiza aliyoruz ve rendeledigimiz soganimizin suyunu sikarak kiymamiza ilave ediyoruz.Domates sosunu,rendelenmis sarimsagimizi,siviyagi,maydonozu ve baharatlari ilave ettikten sonra iyice yoguruyoruz.Yumruk buyuklugunde parcalar alip bir elimizle sise sikica yerlestiriyoruz.Mangalda pisen kebaplarimizi ben kozlenmis biber, domates ve karisik salata ile durum seklinde servis yaptim.Diger tarafta tuzladigimiz ve mangalin uzerine koydugumuz mantarlarimizi da garnitur olarak yedik.Sizlerinde denemenizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder