Malzemeler;
10 ad.yani yarim paket milfoy hamuru
cekilmis ceviz
Serbeti icin;
2,5 bardak seker
3 bardak su
Bir kac damla limon suyu
Oncelikle serbetimizi ocaga koyalim yaklasik 20 dk kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyelim 5 dk daha kaynatip ilimaya birakalim.Milfoylerimizi bir merdane yardimiyla iki uc kere hafif bastirarak acalim ve 4'e keselim.Elde ettigimiz kucuk karelerimizin icine bir cay kasigi ceviz icinden koyalim ve ucgen seklinde kenarlarina bastirarak kapatalim,tepsimize dizelim.Yaklasik 40 adet baklava elde ediyoruz.180 derecelik firinimizda pembelesene kadar pisirelim.Firindan cikardiktan sonra 5 dk.bekleyip ilik serbetimizi dokelim.Serbetini ceken ve soguyan kolay baklavamizi arzuya gore kaymak ile servis yapabiliriz.Agzimizin tadi hic bozulmasin efendim,afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder