Pazartesi, Haziran 29

Milfoy Hamurundan Baklava

Damla Sudem yani buyuk kizim,her ne kadar yemeklerle arasi iyi olmasada tatliyi cok sever.Bugun aksam saatlerinde de annecigim tatli yokmu dedigi icin aklima kolay yoldan baklava yapmak geldi.Elde acma baklava kadar olmasa da cok lezzetli bir tatli.Gec saatlerde cani tatli isteyenlere,buzluklarinda da milfoyu olanlara guzel bir tarif.Milfoy benim kurtaricimdir,buzluktan hic eksik etmem.Simdi tarifimize gecelim;




Malzemeler;
10 ad.yani yarim paket milfoy hamuru
cekilmis ceviz

Serbeti icin;
2,5 bardak seker
3 bardak su
Bir kac damla limon suyu

Oncelikle serbetimizi ocaga koyalim yaklasik 20 dk kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyelim 5 dk daha kaynatip ilimaya birakalim.Milfoylerimizi bir merdane yardimiyla iki uc kere hafif bastirarak acalim ve 4'e keselim.Elde ettigimiz kucuk karelerimizin icine bir cay kasigi ceviz icinden koyalim ve ucgen seklinde kenarlarina bastirarak kapatalim,tepsimize dizelim.Yaklasik 40 adet baklava elde ediyoruz.180 derecelik firinimizda pembelesene kadar pisirelim.Firindan cikardiktan sonra 5 dk.bekleyip ilik serbetimizi dokelim.Serbetini ceken ve soguyan kolay baklavamizi arzuya gore kaymak ile servis yapabiliriz.Agzimizin tadi hic bozulmasin efendim,afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder