Cuma, Haziran 26

Kalburabasti tatlisi


Benim cok sevdigim,yapimi da cok kolay olan Anadolu'da "hurma tatlisi" olarak bilinen Kalburabasti tatlisinin tarifini sizlere sunacagim.

Malzemeler;

250 gr.margarin veya(2 stick butter)
1 tatli kasigi sirke
2 yemek kasigi yogurt
1 pk kabartma tozu
1 yemek kasigi sivi yag
3 su bardagi un( arzuya gore artirilabilir)
1 yumurta
1 su bardagi cekilmis ceviz ici


Serbeti icin;
2,5 bardak su
2,5 bardak seker
yarim limon suyu


Isimize serbeti ocaga koymakla baslayalim,serbetimiz 15 dakika kaynadiktan sonra yarim limon suyu sikalim ve 10 dk daha kaynatip sogumaya birakalim.
Hamurumuz icin oda sicakligindaki margarinimizi kabimiza alalim sirasiyla;yumurta ,yogurt, sirke ve siviyagi ilave ederek karistiralim.Daha sonra da unu ve kabartma tozunu ekleyelim.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz buyuklugunde parcalar koparalim ve icine ceviz koyarak kapatalim.Kapattigimiz yerler altta kalacak sekilde bir kevgir veya suzgecin arka tarafina bastirarak iz cikmasini saglayalim.170 derecede isitilmis firinimizda pisirelim.tatlimiz firindan ciktiktan 2 dk.sonra ilik serbetimizi dokelim ve uzerini bir tepsiyle kapatalim.Bes dk.sonra havalandirip tekrar kapatalim ve sogumaya birakalim.Begenerek yiyeceginizi umuyorum,afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder