Pazartesi, Haziran 29

Pazi Sarmasi


Buralara geleli ilk defa pazi aldim.Kavurmasini mi yoksa sarmasini mi yapsam diye dusunurken annecigimin mis gibi bulgurlu pazi sarmasinin tadi geldi aklima ve kararimi vererek sarma yapmaya basladim.Oldukca kolay ve lezzetli oldu.Denemeniz dilegiyle...



Malzemeler;
1 demet pazi
1 kase bulgur
1 patates
1 sogan
1 kasik salca
tuz ve baharat
Uzeri icin arzuya gore sarmisakli yogurt

Oncelikle pazilarimizin saplarini keserek tek tek yikadiktan sonra,bir buyuk tencerede sicak su kaynatiyoruz ve pazilarimizin sarma olabilecek yapraklarini kaynayan suya atiyoruz.5dk.kaldiktan sonra yapraklarimizi alip bir suzgece koyuyoruz.Diger tarafta soganimizi ince dogruyoruz ve icerisine biraz siviyag koydugumuz tavamizda kavurmaya basliyoruz.Patatesimizi rendeleyerek kavrulan soganlarimizin uzerine ilave ediyoruz.Bir iki kere karistirdiktan sonra yikanmis bulgurumuzu,salcamizi,tuz ve baharatlarimizi ilave ediyoruz.5 dk.kadar kavurduktan sonra kapatiyoruz ve biraz sogumaya birakiyoruz.Her ikiside ilimaya baslayinca sarma islemimizi gerceklestirebiliriz.Dikkat etmemiz gereken tek husus cok siki sarmamak yani bulgurumuzun sisme ihtimalini goz onunde bulundurmak.Sardigimiz pazilari bir tencereye diziyoruz ve uzerine bir kasik siviyag gezdirip su ilave edip pisiriyoruz.Yaklasik 25-30 dk.icerisinde pisiyor.arzuya gore sarmisakli yogurt dokerek servis yapiyoruz.Afiyetle efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder