Perşembe, Temmuz 9

Kadayifli Tavuk gogsu

Tavuk gogsu tatlisini sevmeyen yoktur sanirim.Hafif lezzeti ve hazirlamasinin kolayligi ile tercih ettigimiz bir tatlidir.Hele de, kadayifla birlesince bir harika oluyor.Simdi sizlerle bu tarifi paylasacagim.





Muhallebisi için:
5 su b. süt
1 su b. un
1,5 su b. tozşeker
1 parça damla sakızı


Uzeri ve altı için:

150 gr kadayıf
Yarım su b. sıvıyağ
Yarım su b. tozşeker
Yarım su b. ceviz ici
1 tatli kasigi tarcin

Muhallebisi için gerekli malzemelerin hepsini tencereye alıp muhallebi gibi pişirin. Ilınınca mikserle iyice yaklaşık 10 dakika çırpın. Diğer tarafta kadayıfı,sıvıyağı, tozşekeri ve ceviz içini karıştırıp bir fırın kabına alarak kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yapacağınız kabın altına kadayıfın yarısını dökün. Üzerine tavuk gögsünün tamamını boşaltın. En üstüne yine kadayıf dökerek kapatın. Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder