Malzemeler;
4 adet yufka(ben buradaki fillo yufkalarin 7 nosunu kullandim)
1 sise soda
2 yumurta (birinin sarisi uzerine)
1 bardak sut
1 cay bardagi siviyag
Bir tutam tuz
ic malzemeler;
200 gr beyaz peynir
Yarim demet maydonoz
Oncelikle derin bir kaba soda,yag,sut ve yumurtanin birini koyalim ve cirpalim.Ben biraz tuz ilave ettim.Borcamimizi yaglayalim ve bir yufkayi 4'e bolelim ve borcam tepsimize dosemeye baslayalim.Her katimiza hazirladigimiz harctan bolca surelim iki yufkamiz bu sekilde bittiginde araya ince kiyilmis maydonoz ve ezilmis peynirimizi karistirarak serpelim.Tekrar yufkalarimizi aralarina sodali malzemeden surerek tepsiye yerlestirelim.Boregimizi istenildigi gibi keselim ve ayirdigimiz yumurta sarisini kalan sodali harcimiza ilave edelim ve boregimizin uzerine dokelim.Ben uzerine corek otu serptim ve 180 derecelik isinmis firinda pisirdim.Firindan cikardiktan hemen sonra bicak degdirmeyelim boregimiz hamur olabilir.Biraz soguduktan sonra zaten kesilmis olan boregimizi servis yapabiliriz.afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder