Malzemeler;
1 pk.etimek
1 bardak seker ve 1 bardak suyu etimegi islatmak icin kullaniyoruz.
Krema icin;
2 su bardagi sut
1,5 kasik un
2 kasik nisasta
1 cay kasigi vanilya
Yarim bardak seker
1 kasik margarin veya tereyagi
Visne sosu icin;
1,5 bardaktan biraz fazla visne suyu
3 kasik nisasta
Arzuya gore seker
Oncelikle etimeklerimizi borcama dizerek isimize baslayalim ve sekerimizi bir tencerede suyumuzla beraber hafif isitalim.Etimeklerimizin uzerine dokerek islanmalarini saglayalim.Krema icin tenceremizi ocaga alarak sutumuzu,unu,nisasta ve sekeri ilave ederek karistiralim.Kivami koyulasmaya baslayinca yagimizi ve vanilyayi ekleyerek iyice karistiralim.Ocagimizi kapattiktan sonra 5 dk.daha cirpalim ve kremamizi etimeklerin uzerini kaplayacak sekilde dokelim.Daha sonra diger bir tencerede visne suyu ve nisastamizi kisik ateste jole kivami oluncaya kadar karistiralim.Ben iki kasik seker ilave ettim ama isteyen seker kullanmayabilir.Kivami elde ettikten sonra sosumuzu da kremamizin uzerine dokelim.15 dk.disarida beklettikten sonra buzdolabimiza koyarak sogutalim.Tatlimiz servise hazirdir efendim.
Not:Bu sekilde yaptigimiz jolemizin piyasada satilanlardan lezzet olarak farki yok,hemde daha ekonomik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder