Cuma, Temmuz 3

Bal Parmak Tatlisi

Bugun sizlere,lezzetlimi lezzetli,ismi gibi zarif,hafif ve yumusacik,yapimida gayet kolay bir tatli tarifi verecegim.Evde herkesin kolaylikla bulabilecegi malzemelerden olusuyor.Tatli krizi tutanlarin denemesini tavsiye ederim.






Malzemeler;

4 kasik yogurt
4 kasik irmik
1 caybardagi siviyag
2 kasik sirke
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yarim caybardagi seker
Alabildigince un
Biraz ceviz ici

Serbeti icin;
3 bardak seker
3,5 bardak su
Bir kac damla limon suyu

Oncelikle serbetimizi kaynatalim ve sogumaya birakalim.Diger tarafta kabimiza yogurdumuzu,yagimizi,irmik,sirke ve yumurtamizin beyazini koyalim ve karistiralim.Daha sonra unumuzu,kabartma tozu ve vanilyayi ilave ederek yumusak bir hamur elde edeleim.En son olarak da cevizimizi ekleyip soyle bir yogurup sekil vermeye baslayalim.Ismi "Bal Parmak tatlisi" oldugu icin parmak seklinde yapalim.Daha sonra yumurta sarisini surerek 180 derecede pisirelim.Pistikten 2 dk sonra ilik olan serbetimizi ilave edelim ve baska bir tepsi ile uzerini kapatarak serbeti iyice cekmesini saglayalim.Arada bir acarak havalandiralim ve soguduktan sonra dondurma ile servis yapalim.AFIYET OLSUN EFENDIM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder