Malzemeler;
200 gr margarin(Ben tereyagi kullandim)
1 yumurta
1 fincan siviyag
2 fincan pudra sekeri
1 fincan toz seker
1 vanilya
1 kabartma tozu
2,5 su bardagi un
Bir bitter cikolata
Biraz Hindistan cevizi
Oncelikle oda sicakligindaki margarinimizi kabimiza alarak uzerine seker ve yumurtayi ilave ediyoruz.Daha sonra siviyagi ve unu,kabartma tozu ve vanilyayi ilave ederek yumusak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzdan kucuk parcalar alarak parmak sekli veriyoruz ve 180 derecelik isitilmis firinda uzeri pembelesene kadar pisiriyoruz.Pisen kurabiyelerimizi oncelikle Benmari usulu erittigimiz cikolatamiza batiriyoruz daha sonrada Hindistan cevizine batiriyor ve soguduktan sonra servis yapiyoruz.Afiyet olsun...
Benmari Usulü
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder