Perşembe, Temmuz 9

Acika

Acikayi ilk yedigimde Adapazarli bir arkadasimin annesi yapmisti ve kreple birlikte ikram etmislerdi,cok begenmistim.Daha sonra degisik bir cesidini de Kayinvalidem den ogrendim.Kahvaltilarda istah acan yonu ile de soframizdan eksik etmedigim bir lezzet.Biraz fazla ekmek yediriyor ama ekmeksizde doymadigimiza gore bu tattan kendimizi mahrum etmeyelim bence.Amerikada Ajvar denilen bir urun var patlican ve kirmizi biberin kozlenmis ve sarimsak ile beraber pure edilmis hali.Ben bu defa onu kullandim ama Turkiyedeyken biber salcasi ile yapiyordum.Tarifimiz soyle;






Malzemeler;

250 gr biber salcasi
2 yemek kasigi domates salcasi
3 dis sarimsak
1 bardak iri cekilmis ceviz
2 dilim ekmek ici(kivam veriyor)
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi pulbiber
3 yemek kasigi zeytinyagi
4 yemek kasigi cemen tozu
Tuzu salcaya gore ayarlayalim

Oncelikle cemen tozunu bir miktar su ile islatiyoruz ve krem kivamina getiriyoruz.Daha sonra ekmekleri ve sarimsaklari rondodan geciriyoruz.Derin bir kabin icine butun malzemelerimizi alarak iyice karistiriyoruz.Cevizler biraz iri olunca bence acikanin rengi daha guzel oluyor.Acikamizi bir kavanoza alarak buzdolabinda muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Yemeklerde de çok güzel olur bence. Makarnalarda özellikle.
    Eline sağlık. Yaparım bunu.

    YanıtlaSil