Cuma, Ekim 30

Patatesli Corek





Malzemeler;
2 subardağı süt
Yarim bardak sıvıyağ
Yarim paket margarin
2 tatli kasigi maya
2 yemek kaşığı tozşeker

Ici icin;
2 adet haşlanmış patates-rendelenmiş
4 tutam taze sogan
yarim demet maydonoz
pulbiber
karabiber
Tuz

Uzeri için
1 yumurta sarısı

Yukardaki malzemeleri aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklğında bir hamur yapın ve mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletin,daha sonra elinizle yumruk büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardimiyla acin.Hazirlanmis patatesli icten serpistirin ve biraz siviyag gezdirerek rulo seklinde kivirin ve tepsiye siralayin.Uzerine yumurta sarısı sürün,bir yarım saat kadar daha tepside mayalandırın,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..(Ben uzerine kuru hashas serpistirdim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder