Cuma, Ekim 16

Ispanakli Acma Borek

Bu borek gayet kolay yapiliyor ve cok bereketli oluyor.Ozellikle kalabalik misafirler icin birebir.




Bu borek gayet kolay yapiliyor ve cok bereketli oluyor.Ozellikle kalabalik misafirler icin birebir.
Malzemeler;
1 bardak sut
1 bardak su
Yarim bardak siviyag
2 tatli kasigi maya
2 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un

Ici;
Yarim kg ispanak
2 ad kuru sogan
tuz
pulbiber
karabiber
Bir miktar siviyag
Uzerine yumurta sarisi

Oncelikle hamurumuzu yoguralim ve ic malzemeyi hazirlamaya baslayalim.Ic malzememiz pisirilmeden hazirlaniyor.Kucuk dogradigimiz soganlari tuz ile ovalim ve kucuk dogradigimiz ispanaklarin uzerine koyarak ic malzememizi tuz ve baharatlarida ekleyerek karistiralim.Henuz mayalanmayan hamurumuzdan yumruk buyuklugunde bezeler hazirlayalim ve un serperek acalim.Daha sonra actigimiz yufkamizi yaglayarak zarf seklinde katlayalim ve dger bezelerin hepsini bu sekilde yapalim.Butun hamur bitince ilk yagladigimiz bezeyi alarak tekrar acalim ve en kosesine hazirlamis oldugumuz ispanakli harctan serit seklinde koyalim ve rulo olarak saralim.Firin tepsimize butun rulolarimizi yanyana dizerek yumurta sarisi suruyor ve corek otu serperek 185 derecede pisiriyoruz.pistikten sonra verev keserek servis yapiyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder