Pazar, Ekim 4

Zeytinli Acma

Yumusacik bir hamur ve icinde zeytin ezmesi gerisini siz dusunun artik...




Malzemeler;

1,5 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta akı
Yarin bardak siviyag
Yarim bardak ilik su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatli kasigi maya
Alabildiği kadar un
içi için;
1 kase zeytin ezmesi
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Arzuya gore corek otu


Bir kabın içine ılık süt,maya, toz şeker konur, maya eriyene kadar parmak uçlarıyla karıştırılır, üzerine siviyag, tuz ve alabildiğince un eklenir, yoğrulur, hamur bir saat dinlendirilir. Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak ucuyla yuvarlak açılır, yeteri kadar zeytin ezmesi konur, ay coregi şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder