Çarşamba, Ekim 21

Oruk (soslu)

Bildigim kadari ile oruk Kilis yoresine ait bir lezzet.Bende bu lezzete sos ve sarimsakli yogurt ekledim harika oldu.Denemenizi tavsiye ediyorum.



Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 1 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 diş sarmısak,
- 1 yemek kasigi salca
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 su bardağı sıvı yağ(yag kizartmak icin kullaniliyor)


Sosu icin;
2 kasik tereyagi
2 kasik siviyag
1 kasik biber salcasi
1 kasik domates salcasi
pul biber
tuz

Uzerine de sarimsakli yogurt ile enfes oluyor.

Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun.Misket buyuklugunde köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Sos icin verdigimiz malzemeler de bir tavada pisirilerek hazirlanir ve kizartilan servis tabagina alinmis koftelerin uzerine once sarimsakli yogurttan sonrada sosdan dokulerek servis yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder