Cuma, Ekim 23

Seftali Pelteli Tavuk Gogsu


Malzemeler :

5 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 su b.un
1 paket vanilya
1 tatlı k.tarçın

Sosu için:

3 şeftali
2 çorba k.pudra şekeri
1 çorba k. nişasta
1 bardak sut

Hazırlanışı :

Tencerenize unu,sütü, tozşekeri alın. Karıştıra karıştıra pişirin. En son vanilya ve tarçını ekleyin. Pişen bu karışımı mikserle 10 dakika çırpıp servis tepsisine alın. Diğer tarafta şeftalileri püre yapın. Pudra şekeri ve nişasta ile bir taşım kaynatıp soğutun. Tepsideki kremanın üzerine dökün.Soğuduktan sonra mümkünse birgece buzdolabında dinlendikten
sonra dilimleyerek servis yapın. İsterseniz şeftali dilimleri veya ceviz ile de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder