Pazartesi, Ekim 12

Sultan Kurabiye

Yiyenlere sozum yok ama yemeyenler cok sey kacirmistir bence.Adi gibi Kurabiyelerin Sultani olan bu lezzeti en kisa zamanda denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.



Malzemeler;
125 gr pudra sekeri
1 paket margarin
1 yumurtanin beyazi
1 cay bardagi siviyag
1 kabartma tozu
Alabildigi kadar un

Ici;
hurma,ceviz ici
Kuru incir
(hurma ve incir kucuk dogranir ve ceviz ici ilave edilip karistirilir.)
Serbet;
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
Uzerine;
Hindistan Cevizi

Oncelikle serbeti koyalim ve kaynatalim.Daha sonra malzemelerimizi bir kaba alarak hamurumuzu yoguralim.Yumusak ele gelen bir hamur elde edelim ve ceviz buyuklugunde parcalara ayiralim.Elimize aldigimiz hamurumuzu avuc icimizde acalim ve hazirladigimiz icten bir kenarina koyarak yuvarlayarak (c)sekli verelim.170 derece Isitilmis firinda hafif pembelesene kadar pisirelim.Kurabiyelerimiz pisip ilidiktan sonra ilimis olan serbetimize batirip daha sonra da derin bir kase icindeki hindistan cevizlerimize bulayarak servis tabagimiza dizelim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder