Salı, Kasım 3

Kiymali Pide

Bence ne Italyan Pizzasi ne de Amerikan Bagellari bizim cesitli ve enfes lezzetli pidelerimizin yerini tutmaz.Ben pidelerimi evde yapiyorum.Hazirlanmasi inanin gayet pratik ve zevkli oluyor.Yani evden cikip pideciye gidip siparis verip gelmesini bekleyene kadar evde kolayca yapabilirsiniz.






Malzemeler;
2 bardak su
5 bardak un
2 tatli kasigi maya
2 tatli kasigi tuz

ici icin;
250 gr kiyma
2 adet kuru sogan
1 kasik biber salcasi
tuz
karabiber
pulbiber
Arzuya gore maydonoz
(ben kiymali pide yaptim ama sucuklu,kasarli veya yumurtalida yapabilirsiniz)

Hamurumuzu yoguralim yumusak bir hamur elde edelim ve mayalanmasini bekleyelim.Bu esnada ic malzemeyi hazirlayalim.Kiymayi derin bir kaba alalim ve icine ince kiyilmis soganlarimizi ekleyelim.Iyice yoguralim daha sonra salca ve baharatlari ilave edelim biraz daha yoguralim ve maydonoz kullanacaksaniz ince kiyarak karisimin uzerine serpistirebilirsiniz.Mayalanan hamurumuzdan yumruk buyuklugunde bezeler alalim ve tezgahin uzerine biraz siviyag damlatarak pidemizi elimizle acalim.hamuru buyuttukten sonra ic malzemeden alarak hamurun uzerine incecik yayalim ve kenarlarini kiviralim.Yumurta sarisi surerek yuksek isida pisirelim.Afiyet olsun...
(Yumurtali icinde kiymayi yaydiktan sonra bir kaseye kirdigimiz ve cirptigimiz yumurtayi pidenin uzerine dokelim ve firina surelim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder