Perşembe, Kasım 26

Ayva Receli

Kayinvalidem sagolsun bahcesinden bizlere de ayirdigi o lezzetli ayvalari buralara kadar gondermis.Bende ayvalari recel yapmaya karar verdim.Harika oldu denemek isteyenler icin iste tarifim...




Malzemeler;

5 adet ayva
5 bardak su
5 bardak seker
4 karanfil
1 limon suyu

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın. Bir tencereye bes su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın. Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu ve karanfilleri katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.Soguduktan sonra karanfilleri icinden alin. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder