Salı, Kasım 17

Kayseri Yag Mantisi

Dillere destan enfesmi enfes Kayseri yag mantisi tarifi...(yemeyen bilemez)





2 tatli kasigi siviyağ
2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı maya
4 bardak un (çok yumuşak bir hamur olacak)
1 tatlı kaşığı tuz

(Kizartmak icin bol siviyag)

Içi:

250 gr kıyma
Pul biber
1 adet soğan
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz(butun bunlari kavuralim ve sogumaya birakalim)

Domates sosu :
3-4 kaşık domates ve biber salçası karışık
Az su (salçayı sulandır)
2 yemek kaşığı sıvıyag
2 kasik tereyagi

Sarmısaklı yoğurt

Un ve tuzu karıştıralım. Bu arada kuru mayayı ılık suda(1 kesme şeker ilave edin) eritip kabartalım ve unu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekleyelim. Kabarınca oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım.Büyükçe kareler keselim.
İçi için kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştıralım ve kavuralim. Karışımdan birer çay kaşığı kare hamurun ortasına koyalım elimizle büzerek çiçek şeklini verelim.
Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım. Hazırladığımız mantıları yağda kızartalım. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder