Salı, Kasım 3

Halloween (Cadilar Bayrami) Gezimiz

Halloween Cadılar bayramı olarak kutlanan bu bayram her yıl 31 Ekim'de büyük şenliklerle kutlanır. İnsanlar değişik kostümlere bürünerek yürüyüşler yaparlar. En çok çocukların sevdiği bu bayramda çocuklar evinizin kapısını şeker istemek için çalabilirler. Bu bayramın bir diğer eğlencesi de büyük bir balkabağını oyarak korkutucu şekiller yaratıp, içine mum koymaktır. Bu, genelde evlerin dışarıdan görünür bir köşesine yerleştirilir...
Amerika’ya göçmenler sayesinde ulaşan ve burada Kabak Bayramı olarak da kutlanan bu bayram, artık oyunlar, partiler, kıyafet baloları ve bu partilere hizmet veren bal kabakları, iskeletler, canavarlar, yaratıklar ve hayaletlerle pekiştirilmektedir.

Ekim’in ikinci yarısından itibaren başlayan hazırlıklar öncelikle herkesin evinin önüne, bahçesine, penceresine bizim kına çiçeği dediğimiz çiçekleri ekmesiyle başlar.
31 ekim aksam saatlerinedogru kostumlerini giyen buyuk kucuk herkes kapi kapi dolasarak "Trick or Treat" der ve kapiyi acan diger kisi seker verir ve boylece gezilir.
Bende Damla Sude istedigi icin bu yilda kostumlerini giydirdim ve onlari gezmeye cikardim.Bahtinur prenses kostumu Damla Sude ise melek kostumu giydi.Degisik bir kultur degisik bir inanis ama eglenceli gecti..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder