Perşembe, Kasım 26

Bayram Tatlisi Burma Baklava

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır yalnız kalmamak için, bayramlar vardır dostluğu paylaşmak için…Benim ömrümde ırmaklar vardır, sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır, bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm.Bu bayramida buralarda gecirmek varmis kismetimizde... Kurban Bayramınız kutlu olsun.




MALZEMELER;(Ben Baklava Hamurunu hazir kullandim)

* 2 adet yumurta,
* 1 çorba kaşığı limon suyu,
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ,
* 250 gram nişasta,
* Aldığı kadar un,
* Tuz.
* 250 gram tereyağı.

İçi için:

Dövülmüş ceviz ya da fındık (zevkinize göre koyabilirsiniz. Baklavaya ceviz daha çok yakışıyor bence).

Şerbet için:

5 su bardağı toz şeker,
4,5 su bardağı su,
Yarım limonun suyu.

Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve su bir tencereye konup koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Kaşıkla kıvamını akıtarak kontrol edebilirsiniz. Kesintisiz yavaş bir akışı olur. Limon suyunu da ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Hamuru küçük bezelere ayırın.
Nişasta yardımı ile bezeleri incecik açın.
Ortadan ikiye bölüp içlerine ceviz serpin.
Oklavaya sarıp buruşturarak çıkarın ve tepsiye dizin.
Tereyağı eritilip baklavanın üzerine gezdirilip yedirilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.(30-45 dakika kadar).
Fırından çıkarınca oda sıcaklığındaki şerbet baklavaya dökülüp üzeri kapatılır ve şerbeti çekmesi beklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder