Çarşamba, Aralık 2

Kuru Patlican Dolmasi

Her Bayramda yaprak sarmasi yapardim.Bu defa kuru patlican doldurdum.Gayet lezzetli oldu.Ustelik yapimi cok kolay.Denemek isteyenler icin iste tarifim;





Malzemeler;

18-20 adet kuru patlıcan
1,5 çay bardağı pirinç
2 orta boy soğan
2 büyük boy domates (kabuklari soyulmus ve rendelenmis)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
kirmızı biber, kara biber
Yarım çay bardağı zeytin yağı
yarım limon

Yapılışı:

Dolma içini hazırlamadan önce kuru patlıcanları 15-20 dakika haşlıyoruz. (Patlıcanlar ne çok pişmeli, ne sert kalmalı)

Limon hariç yukarıdaki malzemelerin tamamı bir kapta karıştırılır. Homojen, ve hafif sulu bir karışım elde edilir.
Kuru patlıcanların içine malzemeler doldurulur, tencereye ağızları yukarıya gelecek şekilde yanyana dizilirler. (Patlıcanların uç kısımlarını elinizle bir araya getirin. Pişerken malzemenin dışarı taşmaması için) Patlıcanların üzerinden bir, iki tutam tuz ve biraz ilave zeytinyağı gezdirilir. Limon sıkılır.

Patlıcanların yarısına gelecek şekilde su koyulur. Tencerenin içine dolmaların içlerinin dağılmaması için patlıcanların üzerini kapatacak bir tabak koyulur, ve pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder