Salı, Aralık 8

Kabak Boregi

Aslinda kabak pek tercih edilmeyen bir sebzedir.Yarari saymakla bitmeyen kabagi borek seklinde yaptim ve cok begenildi.Ustelik icinde kabak oldugu bile anlasilmiyor.Oncelikle kisaca kabagin faydalarindan bahsederek tarifime gecmek istiyorum.

Bilindiği gibi kabak sebzesi, kemik erimesi, sedef hastalığı ve yağ yakma konusunda son derece faydalıdir.Unlu doktorlarin önermiş olduğu kabak kürleri ;


Kabak haşlanır, suyu içilirse, bedeni temizler. Haftada 3 kez içilmesi uygundur.
Kabak haşlanıp, robotta püre yapılarak kullanılırsa, sedef hastalığına fayda sağlar.
Kabak kemik erimesini önler.





Malzemeler;

3 adet kabak
1 yumurta
1 sogan
3 kasik un
1 bardak sut
tuz
pulbiber
dereotu
Bir miktar rende kasar peyniri
Bir miktar siviyag

Oncelikle kabaklarimizin kabuklarini soyarak rendeleyelim.Soganimizida soyup rendeledikten sonra suyunu alarak bir miktar siviyag koydugumuz tavamizda oldurelim.Daha sonra kabaklarimizi ekleyelim baharatlari ve tuzuda ilave edip kavuralim.Daha sonra borcama alalim ve uzerine ince kiydigimiz dereotunu serpistirelim.Diger bir kapta yumurta, un ve sutu cirparak borcamdaki karisimin uzerine ekleyelim.Rende kasarlarimizida ilave ettikten sonra isitilmis 200 derece firinda kasarlar eriyik kizarana kadar pisirelim.Zaten kabaklar pismis oldugu icin kisa zamanda kizaracaktir.Arzuya gore dilimleyerek,sarimsakli yogurt ile servis yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder