Çarşamba, Ekim 21

Ebruli Cikolatali Kek




Malzemeler;

3 yumurta
1 su bardağından biraz fazla şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2-2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao

Üzerine;
1 paket krem santi
1 paket çikolata sosu


Yumurta ve şekeri birkaç dakika mikserle çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Yağlanmış kalıba döküp, 170 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 35-40 dakika pişirin.Kek firindan ciktiktan ve soguduktan sonra uzerine cirparak hazirladiginiz krem santiyi yayin.Onunda uzerine hazirlayip soguttugunuz cikolata sosunu dokun ve bir kurdan yardimi ile sira sira kekin uzerine cizikler atin.Boylelikle alttan beyaz renk usttende cikolata goruntusu ile ebruli desenler olusacak ve guzel bir goruntu olacak.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. biz bu keki aynı tarifle, yağsız olarak yapıyoruz, fırından çıkar çıkmaz üzerine 1,5- 2 bardak soğuk süt gezdiriyoruz. nemli ama hamur olmayan kekle çok hafif oluyor. sosu, kreması ve süsleme şekli aynı.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil