Pazar, Ağustos 2

Esmer Kek

Halk arasinda esmer seker olarak bilinen seker ile yaptim bu keki.Yumusak,hafif karamel tadinda ve lezzetli oldu.Miktarini beyaz seker ile ayni kullandim ve ayni tadi verdi.Yani arastirdigim kadari ile kalori olarak pek bir fark yok beyaz sekerden.






Malzemeler;
2 yumurta
1 bardaktan az siviyag
1 bardak esmer seker
1 bardak sut
2,5 bardak un
1 kabartma tozu
1 tatki kasigi tarcin
Yarim bardak cekilmis ceviz

Oncellikle yumurta ve sekeri iyice cirpiyoruz ve sirasiyla yagi,sutu,unu kabartma tozunu ilave ediyoruz.Biraz karistirdiktan sonra tarcin ve ceviz icini de ekleyerek soyle bir karistirarak kalibimiza dokuyor ve 160-170 derece firinda 40 dk.pisiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder