Pazartesi, Ağustos 31

Guvecte Zeytinyagli Patlican


Malzemeler;

4 ad patlican
4 ad biber
2 ad damates
2 ad sogan
2 dis sarimsak
Yarim su bardagi siviyag
Tuz
Pul biber
Karabiber

Patlicanlari soyarak uzunlamasina dilimliyor ve tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz.Daha sonra biberlerimizi temizliyor ve yine uzunlamasina dogruyoruz.Tavaya yagimizi koyuyoruz ve tuzlu sudan alip kuruladigimiz patlican ve biberleri kizgin yaga birakiyoruz ve kavurarak hafif kizarmalarini sagliyoruz.Kizaran biber ve patlicanlari guvec kabina aliyoruz ve tavada kalan yagin uzerine iri dogradigimiz sogan ve sarimsaklari koyuyor ve kavuruyoruz.Kavrulan soganlarin uzerine rendelenmis domatesleri ekliyor tuz ve arzuya gore pul biber ve karabiber ilave ediyoruz.Bu karisimida guvece ekliyoruz ve karistirarak 20 dk kadar 200 derece isitilmis firinda pisiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder