Pazartesi, Ağustos 31

Gul Tatlisi

Ister bayramlar icin isterseniz de iftar sofralariniz icin kolaylikla yapabileceginiz enfes bir tarif.Benim cok becerikli ve yaptigi hersey cok lezzetli olan arkadasim Fatma bu tatliyi yapmis ve resmini cekerek bana gondermis.Bende sizlerle paylasmak istedim.




MALZEMELER:

* Yarim su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
* 1 yumurta
* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 1 paket vanilya
* yarım paket kabartmatozu
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 tutam tuz
* aldığı kadar un
* 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :

* 3 Su bardağı su
* 2.5 Su bardağı şeker
* çeyrek limonun suyu

Yapılışı;
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesilir.4 adet yuvarlak üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.Kenar kisimlarina birer adet findik konularak rulo şeklinde sarılır,ikiye kesilir.Tepsiye dizilir.Onceden isitilmis 180 derecelik fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.Serbeti dokulerek bir tepsi ile kapatilir arada bir havalandirilir ve serbetin icine cekmesi saglanir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder