Perşembe, Ağustos 6

Guvecte Kuzu

Guvecte pisen yemeklerin lezzetleri bir baska olur.Kendi suyu ile yavas yavas pisen sebze veya et ne olursa ayri bir lezzet bulur.Kuzu etide nazik ve kolay pisen bir et cesidi oldugu icin guvece yerlestirerek pisirdim.Kolay ve agir bir yemek oldu.





Malzemeler;
1 kg kemikli kuzu eti
2 ad.kuru sogan
2 domates rendesi
1 ad kirmizi biber
kirmizi toz biber
pul biber
tuz

Oncelikle etleri yikayarak bir kaba aliyoruz ve soganlarin kabugunu soyduktan sonra elma dilimi seklinde dogruyoruz ve etlerin uzerine atiyoruz.Daha sonra domateslerimizi rendeleyerek ilave ediyoruz.Kirmizi biberi robottan cekerek ekliyoruz.Arzuya gore baharatlari ve tuzu ilave ediyor ve iyice karistitarak butun malzemeyi guvece koyuyoruz.Hic su ilave etmiyoruz ve 200 derecelik firinda 40dk.kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder