Salı, Eylül 8

Sandal Sefasi

Yapimi kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif...




Malzemeler;
8 adet tavuk budu
5 ad patates
2 kuru sogan
2 kasik salca
Bir bardak bezelye ve 2 kucuk dogranmis havuc
Tuz
Arzuya gore baharat

Oncelikle butlari hasliyor ve kemiklerinden ayiriyoruz.Daha sonra soyarak uzunlamasina dilimledigimiz patateslerimizi hafif kizartiyoruz.Piyazlik dogranmis soganlarimizi bir tavada soteliyor ve didilmis tavuklarida tavaya alarak soyle bir ceviriyor biraz tuz atarak firin tepsimize aliyoruz.Kenarlarina da uzunlamasina patateslerimizi diziyoruz.Tavada hafif soteledigimiz bezelye ve havuclarida kenarlara ve ortaya aliyoruz.Salcali suyuda arzu ettigimiz baharatlarla hazirlayarak yemegimizin uzerine dokuyor ve 30 dk kadar 180 derecede pisiriyoruz.Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder