Pazar, Eylül 27

Sambali Tatlisi

Bu tatlinin tarifini bir arkadasimdan aldim ve bu bayramda degisik olmasi icin yaptim.Gayet hafif ve guzel bir tatli oldu.Aslinda bu tatli okul onlerinde satilirdi biz cocukken.Icinde ne ceviz olurdu ne de badem ama bize lezzetli gelirdi.Ben icine ceviz uzerine de bademler ekleyerek yaptim.



Malzemeler;

3 yumurta
2 buyuk su bardagi irmik
1 bardaktan biaz az siviyag
3 kasik yogurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 bardak ceviz
Bir miktar badem

Serbeti;
2 bardak seker
3 bardak su
biraz limon suyu

Oncelikle serbeti kaynatiyoruz ve ilimaya birakiyoruz.Daha sonra malzemeleri kek gibi cirpiyoruz ve dikdortgen borcama dokuyoruz.Uzerlerini sira sira bademler batiriyoruz.170 derecelik isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.Pistikten sonra ilik serbeti dokuyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder