Salı, Eylül 29

Ev Ekmegi

Bu lezzetlimi lezzetli ekmegi sevgili Mumine teyzem yapmis.Gecen aksam caya gittigimizde hemen bir tanesini bana paketlemis.Bende lezzetini cok begendim ve sizlerle paylasmak istedim.



Malzemeler;
2,5 tepeleme tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
1,5 su bardağı ılık su (sıcak olmasın)
3-4 su bardağı un
2 tatli kasigi tuz

Yapılışı:
Derin metal olmayan bir kaba un, tuz, toz şeker ve instant maya konur ve iyice karıştırılır. Ilık su ilave edilip karışım iyice yoğurulur. Ele yapışmaya devam ediyorsa azar azar un ilave edilip ancak toparlanacak kadar bir hamur yapılır. Üzeri bir bezle kapatılık ılık bir yerde iki misli kabarana dek yaklaşık 30-40 dakika bekletilir. Kabaran hamur, kabın içinde toparlanır, az un serpilmiş tezgahta tekrar yoğurulur.Parcalara ayrilan hamura oval ekmek şekli verildikten sonra unlanmış tepsiye yan yana konulur, üzerlerine de çok az un elenir. Ilık bir yerde ekmekler kabarana kadar beklenir.Bu sırada fırın 180 dereceye ısıtılır.Kabaran ekmeklerin üzeri sivri uçlu bir bıçakla istediginiz gibi kesilir , ekmekler fırına verilir. Üstü ve yanları iyice kızarıncaya dek pişirilir. Not: Ekmekleriniz fırından çıktığında dış kabukları sert olacak, endişe etmeyin daha sonra normale dönecekler.
AFIYET BAL SEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder