Malzemeler;
1 yumurta
1 bardak su
3 bardak un
bir miktar tuz
ici icin
200 gr kiyma
1 ad robotta cekilmis ve suyu alinmis sogan
Karabiber
Kirmizi toz biber
Tuz
Sos;2 kasik domates salcasi
Bir miktar pulbiber
2 kasik tereyagi
2 kasik siviyag
Sarmisakli yogurt
Butun malzemeleri katarak sert bir hamur elde ediyoruz ve icimizi hazirliyoruz.Iki Parcaya ayirdigimiz hamurumuzun bir bezesini ince aciyoruz ve kucuk kareler seklinde kesiyoruz.Kesme islemi bitince ic malzemeden cay kasigi ile hamurun ortasina koyuyor ve ucgen olarak katliyoruz.Katladigimiz hingelleri uzerine bez serilmis bir tepsinin uzerine diziyoruz.Daha sonra butun hamurlar bitince derin bir tencerede suyu kaynatiyor ve hingellerimizi icine atiyoruz.Yaklasik 10 dk.hasladiktan sonra suzuyoruz ve servis kabina aldigimiz hingellerimizin uzerine bol sarmisakli yogurdu ve tavada kavurdugumuz domates salcali sosu dokerek servis yapiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder