Perşembe, Eylül 17

Icli Kofte

Türk mutfağının en güzel yemeklerinden biri içli köftedir.Sofralari susleyen,hem içi hem dışı lezzetli bu köftenin hazırlanışı biraz zahmetli olsa da uğraştığınıza değiyor.Ne zamandir yapmayi planladigim ama vakit ayiramadigim icli koftelerimi bugun yaptim.




İç Malzemeleri;
500 gr kiyma
3 ad sogan
1 su bardagi dogranmis ceviz ici
tuz
Karabiber
1 kasik salca
Pul biber

Dış Malzemeleri;
500 gr ince bulgur
2bardak sicak su
3 yumurta
2 kasik domate salcasi
1 kasik biber salcasi
3 kasik un
tuz
Pul biber
Kizartmak icin siviyag


Yapılışı:

İç malzeme :Sıvı yağı bir tavaya koyunuz. İnce rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kıymayı ilave ediniz. Biraz kavurduktan sonra tuz, salça ve baharatları ekleyiniz. Kavurma işlemi bittikten sonra ise iri dövülmüş ceviz içini ilave ediniz.
Dış malzeme:İlk olarak ince bulguru sıcak su ile ıslatınız. Suyunu çekince içine yumurtaları,salçayı, tuzu, baharatları ilave ederek karıştırınız. Daha sonra unu ilave ediniz ve yoğurunuz.


Hazırlanışı :İyice yoğurdunuz dış malzemeden bir parça koparınız. Yuvarlayınız ve daha sonra baş parmağınız yardımıyla ortasını oyunuz. Buraya hazırladığınız iç malzemeden doldurunuz. Fakat iç malzemenin soğuk olması gerektiğini unutmayınız. Daha sonra boşluğu kapatınız.Istege gore pisirebilirsiniz mesela; kaynamış suya hazırlamış olduğunuz köfteleri atınız. 10 dakika kadar bekletip alınız.Uzerine kizgin tereyagi dokerek servis yapiniz veya ben kizartmayi tercih ediyorum.Kizgin yagda köftelerinizi kızartınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder