Salı, Eylül 8

Gullac

Osmanlı saray mutfağının en gözde tatlılarından biri olan güllaç, hazmı kolay ve hafif olması nedeniyle günümüzde iftar sofralarının da vazgeçilmez bir parçasıdır.



Malzemeler:

10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Süslemek için:

nar taneleri
iri cekilmis ceviz ici

Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (fırın tepsisi kullanilabilir) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca iri cekilmis ceviz serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.

Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder