Perşembe, Eylül 17

Kagit Kebabi

Dun iftara davet ettigimiz misafirlerimize ana yamak olarak yaptigim kagit kebabini tarif etmek istiyorum.




Malzemeler;
2 ad tavuk gogsu (kemiksiz)
2 ad havuc
3 ad patates
1 su bardagi kadar bezelye
1 ad sogan
100 gr rende kasar peyniri
Bir miktar siviyag
Baharatlar
Tuz

Oncelikle soganimizi kucuk dograyip az yagda tenceremizde kavuruyor ve tavuk goguslerini kare dograyip tenceremize ekliyoruz sulanip suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Patateslerimizi kare dogruyor ve kizartiyoruz.Kizaran patateslerimizi bir borcama aliyoruz ve kavrulan tavuk etlerine arzuya gore baharat ve tuzu ilave ettikten sonra bir bardak bezelye ve kucuk dogranmis havuclarida ekliyoruz.Havuc ve bezelyeler de oldukten sonra bu karisimi kizaran patateslerimizin uzerine aliyor ve soyle bir karistiriyoruz.Daha sonra firina dayanikli kagitlarimizdan kare parcalar kopartiyor ve kebabimizdan bir porsiyon kagidin icine alarak uzerine bir miktar rende kasar ilave edip paketliyor ve firin tepsisine diziyoruz.20 dk kadar 180 derecede pisiriyor ve arzuya gore servis yapiyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder