Cuma, Haziran 26

Kandil simidi

Cok lezzetli ve gevrek bir tuzlu kurabiye cesidi.Kolay bayatlamiyor,benim kizim da cok sevdigi icin sikca yapiyorum.Sizin de begeneceginizi umuyorum,afiyetle...




Malzemeler;

250 gr.margarin
2 yk.yogurt
1 yk.sirke
1 yumurta(beyazini uzeri icin ayiralim)
1 kabartma tozu
1,5 tatki kasigi tuz
3 sb.un(hamurun yumusakligina gore artirilabilir)
evde varsa mahlep
Uzeri icin susam

Oda sicakligindaki margarinimizi kabimiza aliyoruz ve yumurtanin sarisini,yogurdu,sirke ve tuzu ilave edip hafif karistirdiktan sonra unu,mahlebi ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Yumusak bir hamur elde ediyoruz.kucuk parcalar alip simit sekli verdikten sonra yumurtanin beyazina ve susama batirip tepsimize diziyoruz.Onceden isitilmis 180 derece firinda psiriyoruz.

2 yorum:

  1. özgül doğan1 Temmuz 2009 08:37

    canım abla'cığım ellerine sağlık burdan bile o nefis kokuyu ve dayanılmaz lezzetini hissediyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine ve emegine saglik. Tarifler harika. Hem malzemeleri bulmak kolay hemde tarifleri anlamak cok kolay. Tesekkurler Kentucky den...

    YanıtlaSil