Salı, Kasım 17

Saray Usulu Cevizli Sarma

Ben boyle bir tatli gormedim dedirtmek icin denemelisiniz...




MALZEMELER
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 tutam damla sakızı

İÇİ
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt
Ceviz ici
Bol Hindistan cevizi

1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökelim,düzgün bir şekilde yayarak ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpalım, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirelim. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.Kare dilimlere bolelim. Elimize bir miktar Hindistan cevizi alalim ve uzerine kare dilimlerden icine ceviz ici koyarak rulo yapalim.Yapismamasi icin Hindistan cevizini bol kullanalim.

1 yorum:

  1. mrb s
    sitenizi çok beğendim ellerinize sağlık benim kardeşimde amerikada nilgün başarılarınızın devamını dilerim sağlıcakla kalın. ayrıca benimde www.afyonyemekleri.com adında bir yemek sitem var bende yorumlarınızı beklerim.

    YanıtlaSil