Pazar, Ocak 24

Tavuk Suyu Corba

Kendinizi biraz kirgin hissettiginizde bu corbayi tercih edebilirsiniz.Gercekten mideyi rahatlatiyor ve vucuda direnc veriyor.






Malzemeler
Çorbalık tavukgöğsü ( kemikli )
4 çorba kaşığı un
2 bardak su
5 bardak kadar tavuksuyu
1 yumurta sarisi
1 kase yogurt
yarım limonsuyu
tuz

Uzerine birkasik pulbiber az yagda yakilir.Ben biraz da nane serptim...

Kemikli çorbalık tavukgöğsünü iyice yıkadıktan sonra soğuk suya koyup haşlamaya bırakıyoruz.
Tavukgöğsü iyice kemik suyunu bırakınca ve üstündeki tavuk kalıntıları iyice lif olunca ocağı kapatalım.Tenceremize bir miktar yag ve unu kavuralim ve yavas yavas topaklandirmadan suzmus oldugumuz tavuk suyunu ilave edelim.Az suda incettigimiz yogurdumuzu da ilave ederek karistiralim.

Kemikten çıkan etleri tiftelim zaten az çıkacaktır ama çorbanın içinde güzel oluyor.
Arzu ederseniz tavuk etlerini kullanmadan da bu corba harika oluyor.
Limon ve yumurta sarisini cirpalim ve tenceremizdeki diger tavuk suyunun uzerine ilave edelim ve karistiralim.Karistirarak kaynatalim ve az yagda yakmis oldugumuz pulbiber ile susleyerek servis yapalim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder