Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet patates
500 gr dana eti
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates
5 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
karabiber, pul biber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin. Üzerine sırası ile arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun. Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin. Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin .Dosedikten sonra 185 derecelik firinda 1 saat kadar pisirelim.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder