Pazartesi, Ocak 11

Guvec

Guvec yemegi Anadolunun bagrindan koparak gelmis bir lezzettir.Eskiden comlek guveclere malzemeler dosenir ve odun atesi ile yanan ocakta yavas yavas pisirilirdi.Yaninda lavas ekmek ve ayran ile harika olur.Simdi ise biz bu diyarlarda comlek guvec ve odun atesi bulamasakta Stone Ware denilen firin isisina dayanikli kaplardan kullaniyoruz.Valla lezzeti digerini aratmiyor diyebilirim.




Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet patates
500 gr dana eti

10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates
5 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
karabiber, pul biber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin. Üzerine sırası ile arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun. Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin. Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin .Dosedikten sonra 185 derecelik firinda 1 saat kadar pisirelim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder