Malzemeler;
1 bardak sut
1 bardak su
5-6 bardak un
1,5 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi kuru maya
Ici icin;
1 bardak haslanmis yesil mercimek
2 adet kuru sogan
250 gr kiyma
tuz
baharat
Bir miktar siviyag
Uzerine;
1 yumurta sarisi
Soganlari kucuk dogruyor ve yagda olduruyoruz,uzerine kiymayi be baharatlari ekleyerek kavuruyoruz.Daha sonra mercimekleri ilave ederek soyle bir karistirip sogumaya birakiyoruz.
Ilik su ve sut ile yumusak bir hamur elde ediyoruz.Ancak cok fazla mayalanmasini beklemiyoruz.Hamurumuzdan yumruk buyuklugunde bezeler olusturarak merdane yardimi ile buyutuyoruz ve actigimiz yufkayi iyice yagliyoruz.Daha sonra elimizin tersi ile yufkayi cevirerek inceltiyoruz.Iyice inceldikten sonra ic malzemeden yayiyoruz ve bir kenardan baslayarak yufkayi kiviriyoruz.Kivrilan yufkanin iki ucundan tutarak esnetiyoruz ve tepsiye rulo seklinde sariyoruz.Butun hamur bitince de yumurta sarisi surerek 180 derecede isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder