Malzemeler;
Hamur icin.
1 Kg Un
2 tatli kasigi maya
Tuz
Su
Kiymali harc icin:
1/2 Kg Kiyma
1 tane Sogan
1 tane Sivribiber
2 tane Domates
1 y. k. Salca
1 tatli kasigi Bibersalcasi
Tuz
Karabiber
Sarimsakli yogurt
Hazirlanisi:
Hamur malzemeleriyle , fazla yumusak olmayan bir hamur yogrulur, on dakika dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler alinir , acilir ve sacin üzerinde yada teflon tavada pisirilir.Pisirilen ekmekler bir bezin arasina sarilir.
Kiyma harci icin bütün malzemeler kavrulur ve 1 cay bardagi su ilave edilerek pisirilir.
Pisirmis oldugumuz lavas ekmeklerinin üzerine kiyma harci yayilir, bu islem lavas ekmekler bitene kadar tekrarlanir. Dörde bölünür ve sicakken sarimsakli yogurtla servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder