Pazartesi, Ocak 11

Kayseri Yaglamasi

Esim ne zamandir bir yaglama yapsanda yesek diyordu.Bende dun yapmaya karar verdim ve bize eslik eden degerli arkadaslarimiz ile birlikte yedik.Bu Kayserililer isi biliyor.Varmi boyle bir lezzet diyorum esime.Et,hamur ve sarimsakli yogurdun birlesimi enfes bir lezzet.Denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun...



Malzemeler;
Hamur icin.
1 Kg Un
2 tatli kasigi maya
Tuz
Su

Kiymali harc icin:
1/2 Kg Kiyma
1 tane Sogan
1 tane Sivribiber
2 tane Domates
1 y. k. Salca
1 tatli kasigi Bibersalcasi
Tuz
Karabiber

Sarimsakli yogurt

Hazirlanisi:
Hamur malzemeleriyle , fazla yumusak olmayan bir hamur yogrulur, on dakika dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler alinir , acilir ve sacin üzerinde yada teflon tavada pisirilir.Pisirilen ekmekler bir bezin arasina sarilir.

Kiyma harci icin bütün malzemeler kavrulur ve 1 cay bardagi su ilave edilerek pisirilir.

Pisirmis oldugumuz lavas ekmeklerinin üzerine kiyma harci yayilir, bu islem lavas ekmekler bitene kadar tekrarlanir. Dörde bölünür ve sicakken sarimsakli yogurtla servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder