Cuma, Temmuz 27

Vişne Reçeli

Bayılırım vişne reçeline.Tek başına kolay kolay yenemeyecek bir meyvenin şekerle buluşmasının sonucu ortaya çıkan bu enfes tat bence büyük bir lütuf... Vişne reçelini illaki çekirdeklerini çıkararak yapmanıza gerek yok sadece saplarından ayırarak iyice yıkamanız yeterli. Yalnız ilk başta fazla sulanmayacağı için kaynatırken 2 su bardağı su ilave etmenizi tavsiye ederim. (Çekirdeklerini tel tokanın arkası ile rahatça çıkarabilirsiniz...) Ben miktarı biraz çok tuttum. 3 kilo vişne 2 kilo şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Akşamdan şekerle ıslattığımız vişnelerimizi ertesı gün 45 dk kaynatıyoruz.Limon tuzunu ekleyip 15 dk.daha kaynatıp,üzerine temiz bir tülbent örtüp güneşte koyulaştırıyoruz.Islak kaşık sürmedikten sonra uzun süre ekşimeden kullanabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder