Pazartesi, Aralık 20

Simit Tadinda

Simit sevenler icin harika bir tarif...



Malzemeler;

1 bardak sut
3 kasik yogurt
Yarim bardak siviyag
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un
2 tatli kasigi kuru maya

Uzeri icin;

3 kasik pekmez
Susam


Hamur icin sut,yogurt,siviyag,tuz,un ve mayayi ekleyerek yumusak bir hamur yoguruyor ve 1 saat mayalandiriyoruz.Hamurumuz kabarinca yumruk buyuklugunde bezelere ayiriyoruz ve rulo yapip uzatarak iki ucunu birlestirip dugum atiyoruz.Daha sonra bir kenarda Pekmezi 5 kasik su ile karistiriyoruz ve hamurumuzu once pekmezli suya daha sonra susama batirarak tepsimize diziyoruz.Butun bezeler bittikten sonra 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirerek sicacik bir cay esliginde servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder