Cumartesi, Aralık 11

Arnavut Cigeri

Bilmem severmisiniz ama ben ve esim cok seviyoruz.Ilgilenenler icin tarifim soyle;




Yarim kilo dana cigeri
4 adet papates
Bir miktar un
Maydonoz
Kuru sogan
Tuz
Bir miktar sumak
Kizartmak icin bir miktar siviyag

Oncelikle kucuk dogranmis cigerlerimizi yikayarak bir suzgece aliyoruz ve suyunun suzulmesini bekliyoruz.Ote yandan patateslerimizi kup kup dogruyor ve kizartiyoruz.Patatesler kizardiktan sonra cigerlerimizi unluyor ve bir miktar tuz atarak kizartiyoruz.Servis tabaginda kizarmis ciger ve papateslerimizi karistiriyoruz.Baska bir yerde soganimizi piyazlik dogruyor ve tuzla ovuyoruz.Maydonozlarimizi kiyip ilave ettikten sonra bir miktar sumak ve siviyag ilave ederek karistiriyoruz.Arzuya gore servis yapiyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder